Mitt I Livet...

Glykosbelastningen!!!

Kategori: Nio månaders längtan




Idag har jag druckit den sötsliskiga sockerblandningen man får på mvc när man ska kolla om man har nån risk för diabetes längre fram i graviditeten. Det var jag o två andra tjejer som väntade i en litet rum. De två tjejerna hade citron i sin drink och smuttade på den då o då. Jag slök hela på en gång. Sött och äckligt men likabra det, så är den slut fortare. Vi snackade om allt som handlade om magar, gångna veckor, förlossning, tidigare barn m.m. Senare skulle jag in på vanligt besök med blodtryck som låg på 140/70 o det var bra. Urinprovet var också bra. Hon lyssnade på hjärtljuden som slog med ♥ 140/min ♥. Hannas kommer jag ihåg varierade mellan 152-158.  
När jag väntat klart de två timmarna var det dags för HB-proverna. Sticket i fingret. Det skulle ligga över 120 och mitt var 133.

Fick även veta att om mina värden på blodproverna fortsätter vara bra fram tills förlossningen så är det bra, men skulle man se att bebisen inte mår så bra när det är dags att föda, så det som kan hända är att man gör en blodtransfusion på bebisen i Lund direkt efter födseln... Men bm sa att det är väääldigt sällan att det skulle hända. Hon sa att det kan ske en gång på tio år, typ. Men jag fick en extra tid för ett läkarbesök med eventuellt klarare svar och sen fick vi även ett tillväxtultraljud i vecka 36 för att jag ville det.

Sen var det klart och bm sa att nu fick jag gå ut och äta o dricka.
Men jag var inte speciellt hungrig...
Gick en sväng på HM och hittade 5 plagg till Hanna.
Det blev en mörkblå väst, gråa tjockare leggings, en grå fleecejacka, en långärmad klänning och en kofta.
Ett grått långt linne och en svart tunika till mig.
Det blev dyyyyrt...
 
Köpte en tomatpanini o en dricka på Domus för efteråt kom hungern.
Körde hem i gassande sol och längtade tillbaka till gårdagen på stranden.
Skillnad från morgonen då jag körde till stan i en tjock dimma...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: