Mitt I Livet...

Nytvättade lakan och gula runt munnarna...

Kategori: Livet från hjärtat...

Nu har vi haft de nyköpta svarta påslakanen från Jotex ett bra tag så det var dags för ett byte.
Hanna var hjälpsam och stoppade i kudden i örngottet, men när jag kände hur det luktade pecka och hans moster i påslakanen så slet jag ur täckena meddetsamma och slängde in alltihop i tvätten. Vad är det som gör att det luktar unket??? Dom är nytvättade - men inte använda på ett tag. Så jäkla äckligt med påslakan som luktar mög...
Det fick bli ett par andra istället. Sen satte jag upp andra gardiner i sovrummet. Det blev ett gardinbyte i uterummet med, så de svarta som varit i tv-rummet, eftersom gardinstången ramlat ner, sattes upp där ute och det blev så snyggt. Men jag vill ha fler svarta där ute men har tyvärr inte det. Kollade på Jotex där jag köpt de andra men det fanns inte likadana. Gör kanske inget, bara dom är svarta...

Nu har jag o Hanna precis ätit majskolvar och det är det bästa hon vet.
Vi åt en och en halv var, men jag var proppmätt när min sista halva var slut.



Får se om det blir en liten picknick  i Floraparken med syrran o barnen idag nu i eftermiddag.
Vi snackade om det innan och det är nåt som barnen INTE glömmer i första taget.

FLORAPARKEN

Floraparken ligger vackert inbäddad i grönska mitt i ett bostadsområde och nära till Tollarps centrum. Parken innehåller ett flertal äldre exotiska träd bland annat tulpanträd, kaukasisk vingnöt och turkisk trädhassel. Det finns också en vacker damm gjuten i betong samt en mindre lekplats och fotbollsplan.

Floraparken har alltså goda grundförutsättningar vilket gör den lämplig att bygga vidare på och locka fler av ortens invånare och andra besökare att göra en utflykt hit.  


Lekplatsens utformning

Lekplatsen har fått formen av en oval som inramas av en klippt bokhäck. Detta för att skapa ett tydligt avgränsat rum vilket är viktigt inte minst för barn med en synskada eller autism.

I lekplatsen ska de olika ytorna vara tydligt markerade med olika färger och ytbeläggningar. För att man ska kunna komma fram till lekredskapen även med rullstol, samt klara de krav som idag ställs på fallskyddsunderlag för lekplatser, används en helgjuten gummibeläggning i fantasifulla former och färger.
Gummibeläggningen har en stötdämpande förmåga vid fall från exempelvis en gunga.

Mitt i lekplatsen bevaras det stora vingnötsträdet och under placeras en hängmatta där man kan ta sig en liten tupplur solstekta dagar. Två lekhus i form av svampar lockar också att krypa in i. Bredvid vingnöten finns ett riddartorn för barnen att erövra och få en magnifik utblick över lekplatsen från.

För de lite större barnen är den största attraktionen antagligen den gigantiska örnnästgungan. Det är en spännande gungupplevelse utöver det vanliga där gungsitsen är anpassad även för dem som är i behov av extra stöd då man kan ligga ner i sitsen.


Sinnesupplevelser

I en "Lek för Alla-lekplats" finns det attraktioner som gör att alla sinnen stimuleras. Därför finns det i Floraparkens lekplats en labyrint där man ta sig in och leka tittut genom de hål som finns i planket.

Det finns också så kallade känselholkar där man kan sträcka in sin hand och känna vad som finns inuti. Det kan vara något mjukt, strävt eller hårt föremål.

En annan spännande sak är de figurer man ska passa ihop med rätt över-, mellan- och underdel. Givetvis finns det också en sandlek där man, via ett trädäck, kan ta sig till ett upphöjt sandbakbord och baka sandkakor.


Blomsterplanteringar i etapp 2

I etapp 2 i Floraparkens utveckling binds lekplatsen och dammen ihop med en gångväg. I anslutning till dammen planteras då en upplevelserabatt med blommor i olika färger och former. Vi befinner ju oss i Floraparken och då ska det också finnas blommor att njuta av.

(Text från www.kristianstad.se)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: