Mitt I Livet...

Livet innehåller sprutor!!!

Kategori: Livet från hjärtat...



I morse cyklade syster hit för att prata lite och mysa med Filip. Hon fick äran att byta bajsblöjan och Hanna visade var vi brukar göra det. Några fina kort med mobilen tog hon också och han är allt ett riktigt charmtroll, vår lille son!!!
Tänk nu är vi tvåbarnsföräldrar till en ♥ prinsessa ♥ och en ♥ prins ♥







Igår fick Hanna veta att hon skulle vaccineras mot Svininfluensan och som vi anade blev hon jätteledsen och var så hela kvällen. Hon frågade varför nålen i sprutan var vass, varför hon skulle ta sprutan, om hon satte in den hårt, om det gjorde ont, m.m, och så höll hon på i 40 minuter...
Hanna berättade glatt för Jossa att hon skulle ta spruta idag, men den glädjen försvann fort.
Hon kom ju på att sprutan har en VASS NÅL och att DEN STICKS... och då sprutade krokodiltårarna från ögonen!
Det är ju faktiskt tur att nålen är vass kan jag tycka.

På väg in till stan frågade Hanna om vi kunde köpa godis till ikväll och ha ♥Fredagsmys.♥
Då sa Fidde att hon ska ju få godis och chips i morgon när L kommer.
Hanna:
"- Men pappa... igår sa du att I MORGON ska vi köpa godis, och IDAG är det faktiskt IMORGON!!!"
Har vi ett smart barn eller vad???


Vaccinationen gjorde inne i Östermalmkyrkan och Hanna blev jätteledsen när hon satt i mitt knä. Just då ringde mobilen till hon som skulle vaccinera. Det var sjukhuset som berättade att de elever i 5 skolor runt omkring som skulle ta sprutor nästa vecka, måste skjuta en vecka framåt på vaccinationen, för de fanns inte tillräckligt med vaccin!!!

Hanna fick sprutan i benet och jag tyckte att det såg äckligt ut med den långa nålen som skulle in i muskeln och så det vita mjölkliknande medlet som skulle sprutas in. Fy fasen... och jag ska snart göra likadant. Jag ryser redan.
  


Vi var inne på Björn Nilsson och kollade på ett halsband som jag sett där innan som hade varit fint på Hanna, men hon vill tyvärr inte ha halsband på sig så länge så vi vet inte om vi ska köpa ett sånt nu. Undertiden vi var där inne så kom jag på hur jag skulle vilja ändra på ett halsband så det passade mitt önskemål, men då var jag tvungen att beställa två st halsband som smeden kunde ändra på senare. Lite väl dyrt för det nu så det får nog bli till att önska sig istället!!!

Nu har jag testat den nya bröstpumpen vi köpte idag, Avent ISIS för jag tyckte det kunde vara bra att pumpa ut lite bröstmjölk nu när jag ändå kan amma. Men där tog det stopp. Det kom max ett kryddmått. Det var inte så behagligt som när jag ammar kan jag säga... Fattat inte hur L:s mamma kan pumpa ut upp till 200 ml - på ETT BRÖST!!!!!!! Måste man ha megatuttar för att kunna?? Jag som tyckte det kunde vara bra att ha i reserv om man ska i väg eller nåt. Men sen har ju visserligen mjölkmaskineriet precis börjat fungera, så det tar väl sin lilla tid innan det väl kommer igång??!!  
Filip precis fått tillägg ( en jäkla tur att sånt finns ) och nu ska han sova för natten, i förhoppningsvis tre timmar i sträck innan han blir hungrig igen. 
I natt ammade jag bara honom EN gång kl 03.20- 04.30 och sen var han mätt o belåten fram tills kl 08.30!
Gissa om jag kände mig utvilad???
Sååå gött.

Om jag ska försöka få nåt liknande av det i natt så får jag ta och avsluta den här meningen och borsta gaddarna, pussa Filip godnatt (för det är Fidde som lagt honom idag när jag bloggar, hihi) andas några djupa andetag och förmodligen lär jag somna ganska fort efter det!!!


Hanna har varit lite exalterad idag för i morgon ska kompisen L sova över här hos oss.
Vi ska ta in extrasängen till Hannas rum så de får en dubbelsäng.
Först sa Hanna att L kunde sova UNDER hennes säng, så som hon gjorde hos L!
Men Hanna har en vanlig låg säng och inte en sån hög säng som L har med "koja" undertill...
Stackars L annars!








Kommentarer

  • Agneta säger:

    Jag är så himla glad! Både för er skull och för Josefines skull och för vår skull... Tänk att allting är bra och att allting fungerar som det ska... Livet är skönt...och fyllt av utmaningar OCH problem... för hur roligt och trevligt och härligt det än är... så kommer det stunder då man misströstar,MEN det går över och man kör på igen och då älskar man tillvaron igen... LA FAMILIA hjälper till... för vi är BÄST!!! kramelikram älskar er så mycket!

    2009-10-17 | 15:55:31
    Bloggadress: http://ams.bloggagratis.se
  • Görel säger:

    Sprutor är inte så läbbiga idag. Jag tog stelkramp, polio och havrixen på samma gång, och antingen har jag för mycket fett eller för lite känselnerver för jag kände ej när dom stack in nån nål...

    2009-10-17 | 16:35:29
    Bloggadress: http://lyckansmamma.blogg.se/
  • Josefine säger:

    Ja, det går supersnabbt och det är lättare att byta bajjablöja på en kille än på en liten tjej....

    Men han har ju inget bebihull att gosa i på benen:-)

    Krama mosters gullungar från mig!!!!

    2009-10-17 | 17:35:18

Kommentera inlägget här: