Mitt I Livet...

Vilken skillnad!!!

Kategori: Livet från hjärtat...

Har precis kommit hem från det värsta jäkla pissföräldrarmötet jag varit med om på dagis, och jag är riktigt irriterad kan jag säga!
Det skulle ta ca två timmar allt som allt, och vi trodde att de skulle prata på om allt möjligt, men efter en timme hade dom inte mer att säga!!! Och av den timmen hade en polis snackat med oss i 20 minuter om lite information och vad vi kan ringa till om man ser nåt mystiskt, typ en missssstänkt köttbooooole eller nåt, ha ha.
Jag o Fidde väntade på information om vad de planerar göra längre fram med barnen, olika tema eller projekt, om hur det funkar med födelsedagfirande vad man får bjuda på, luciafirande, julpysseldagar m.m.
INGET av det sa dom nåt om!!!!!!
Jag o Fidde bara satt där med tom blick och tänkte... 



Jag började fråga om luciafirandet och varför de firar den dagen på morgonen - klockan 8???
Det finns kanske inte så många föräldrar som har möjlighet att ta ledigt mellan typ 7-10 den dagen!
Joooovisssst sa dom, det var en hel del föräldrar som kom då.
Jo det tror jag nog sa jag, men det hade kanske kommit ÄNNU fler - om det varit på kvällen istället då föräldrarna sluppit be om ledighet!!!
Men då berodde det på att de anställda kostade ju pengar att vara på dagis på kvällen!!!

Jag frågade om pysseldagar vid jul.
"- Vad gör man då?"
sa nån fröken.
Whaaaat???????? Vad då GÖR??? Så jag fick förklara för fröknarna vad vi och barnen gjorde på de dagarna tillsammans. Vi hade olika stationer med tex en där man skulle klä en apelsin med nejlikor och sen vira ett rött sidenband runt om. Vid en annan station skulle man kanske klippa o klistra en tomte eller nåt annat...
Under dagen hade fröknarna tex bakat muffins med barnen som de senare bjöds på, på kvällen till en nätt liten summa, som gick till avdelningen för att de skulle kunna göra olika aktiviteter med barnen andra dagar. 
Det var en sån dag som barnen sett fram emot för att deras föräldrar skulle vara på deras dagis och göra nåt tillsammans, träffas, ha gemenskap och få kontakt!!!
Idag fick vi inte ens veta vem som var förälder till vilket barn.
  

En annan sak var UTFLYKTER där barnen kunde få ta med sig egen matsäck som de pratar om i flera dagar efter de fått veta det!!!
Neeejdå, det har dom inte råd med att göra mer nu, inte denna terminen iallafall.
Men nästa.
Kanske...
De tog bussen till ett ställe i fjol, och det gick på runt 200 kronor och det fanns det inte resurser till nu mer. Men  OM de nu möjligtvis kommer på den tanken att göra nån enkel och snabb liten utflykt så fick det bli till fots, inte allt för långt iväg, och helst en som inte kostar ett rött öre!!!
Jag sa att av egna erfarenheter så vet jag att barn älskar att få ta med sig en matsäck med allt vad de nu får i sin egna lilla ryggsäck av föräldern dagen innan - och att de hade nog hellre valt en utflykt - än en ny leksak!!!

Då sa en fröken att de hade eller skulle (jag kommer inte ihåg riktigt) köpt/köpa några polisbilar som blinkade när de kördes runt och att de var sååååå häftiga att leka med enligt barnen.
Ja och vad kostade inte dom då???
Och det glädjer kanske inte alla, typ flickorna som då hellre hade velat ha en ny docka eller ett spel.
Den summan hade säkert räckt två gånger till en utflykt med buss där både flickor OCH pojkarna hade uppskattat det!!!!



Usch och fy fasen vad hemsk denna situationen är på detta dagiset jämfört med Hannas fd supertrevliga och omtänksamma SOMMARLUST FÖRSKOLA. Att det ens kan finnas sådana stora skillnader på kommunernas uppdelande av pengar och tillgångar - som sägs ska vara till barnens bästa!!!

Kan man säga nåt annat än att det känns för jävligt???

Till kommunen och alla deras jäkla lagar och bestämmelser har jag bara en sak att säga:


 
 

Kommentarer

  • Josefine säger:

    Kan bara säga att det är så i hela denna sektionen, degebberga, Tollarp Everöd....

    Ring skolverket, och få klartecken, klaga på hur dom gör på Bostället, fråga om det är ok att göra och inte göra vissa saker. Varför har endel dagis råd med att åka iväg på utflykter medans andra säger att dom inte har det....



    Jag kan gärna ringa annars, älskar att prata med dom på skolverket, hehe



    Kramkram Jossan

    2009-09-30 | 07:30:16
  • Jennie säger:

    Ja dom har säkert inte glömt Dig i första taget kan jag tro, haha... Jag blir så arg och irriterad på folk i telefonen som bara säger att det inte finns tillgång till pengar och att överskottet som en gång fanns till sånt, är ett stort underskott nu!!!

    Så om jag inte ska göra bort mig i telefonen så är det kanske säkrast att Du skäller ut dom, mohahaha!!!



    Kramis saftis!!!

    2009-09-30 | 09:21:36
  • Anonym säger:

    Hej Hej!

    Har precis samma åsikter som er båda. Men detta är inte personalens fel, utan de é rektorns fel, hon é inte riktigt som alla andra. Jag har haft mina stora barn både på Furet och V Vram och då är Bostället rena himmelriket. Personalen på V Vram är rektorns allt och det är dom där nere som får ALLA förmåner. Skulle ALDRIG rekomendera någon att ha sina barn på V Vram, dom har gjort livet surt för hela min familj. Dom har gjort så mycké ont att där ligger en anmälan om granskning av personalens beteende mot barn och föräldrar. Men snart ska rektorn pensioneras och då ska jag fira, situationen kan bara bli bättre.



    Måste bara skriva att du & Jossan har jätte fina bloggar....



    Kram Kram

    2009-11-20 | 14:04:11

Kommentera inlägget här: