Mitt I Livet...

Jag skäms inte som förälder...

Kategori: Livet från hjärtat...

...att fråga och diskutera saker med fröknarna som jag tycker är fel.
Många gör det, men inte jag.
Jag har lärt mig att stå för vad jag tycker.
Det står inte i pannan precis vad jag tycker om eller inte tycker om...

Efter samtalet till dagis om firandet i tisdags för alla utom 3-timmarsbarnen, fick jag en riktig URSÄKT i morse från en fröken. Hon sa att det var en ordentlig miss av de att inte tänka på att inte alla fick tillgång av firandet och att jag skulle ta upp det på föräldrarmötet nästa gång. Det tänker jag absolut göra - men hur tänkte hon där?? Blir det inte lite PINSAMT för fröknarna när jag berättar en sån här sak???
Det är väl upp till dom att berätta för föräldrarna till barnen som ska ta med och bjuda på nåt, att säga till dom att det blir BARA pinnglass och att det gäller för ALLA!!!

Hur kompetenta är fröknarna när de dessutom skyller på att det var sååå mycket med lärarkandidaterna just den dagen så att de inte hade en enda tanke på att flickan ville bjuda på glassen på eftermiddagen till endast några stycken? För det andra så hade inte flickans mamma tagit med sig laktosfri glass till ett barn som behövde det, utan då fick fröken hämta en sån ute i köket!!!
Jag fattar ingenting...
Det är ju meningen att man tar med glass eller vad det nu ska bjudas på, så att ALLA - med eller utan allergi kan äta det??? Det ska väl inte hämtas i köket heller eller finnas i reserv?
Grrrrrrrr.
Vad fan tänker folk med?
Jag är jävligt irriterad på hur det går till på Hannas dagis.
Ibland verkar det som att man själv har mer vett i skallen, än vad de som jobbar där har...
Sorgligt men sant. 

Det blev en stund hemma hos syrran efter jag o Filip lämnat Hanna på dagis och jag berättade om allt som hänt på dagis och sa att vi kommer INTE SÄTTA FILIP PÅ BOSTÄLLET!!!! Det finns inte en chans att han ska placeras där. Nu drar jag inte alla fröknar över en kam, men jag vill kunna känna den där speciella tilliten till fröknarna meddetsamma jag kommer in genom dörrarna till den platsen mitt barn ska lämnas och känna att jag kan lämna mitt barn här i trygga händer, och det kan jag inte känna nu. Jag vill att både jag och mitt barn ska bli bemött i hallen på morgonen och inte behöva titta in och undra "finns det nån fröken här idag?" Det ska vara ALLTID och inte bara då och då. Det tycker jag tillhör vett och etikett att fröknarna kommer ut och hälsar eller säger "godmorgon" till barnet som lämnas så det känner sig välkommet...
  

Mitt barn är mitt ansvar!

* Hemma är det mitt ansvar att se till så att Hanna mår bra, klär sig så hon inte fryser eller svettas, äter mat så hon inte är hungrig m.m.

* På dagis är det fröknarna som har ansvar för barnen så länge de är där.
Då vill jag veta att de ser till så att Hanna har på sig sin jacka, mössa och vantar om det är kallt ute och då ska det inte spela nån roll om HON INTE VILL ha det på sig, för en femåring kan och ska inte bestämma sånt själv.

* Fröknarna ska se till att barnen äter ordentligt till frukost och till lunch så de orkar med alla timmar de är på dagis. 

* De ska kunna redogöra för varandra om hur mycket eller VAD varje enskilt barn har ätit. Om en fröken slutar tidigare så kan den meddela en annan innan. Det är ju oftast DET som man frågar efter vid hämtningen.
"- Hur har det varit idag? Vad har NN ätit?" 

* Fröknarna ska kunna ha uppsikt över alla barn som leker - var de än vill leka nånstans. 

Usch det känns som att jag skulle kunna rabbla upp en hel lista på mina åsikter...

Jag vet inte om det bara är jag som är så jäkla pessimistisk och låter så otacksam, men jag uttalar bara mig som JAG hade gjort om jag hade jobbat med barn på dagis eller förskola som det egentligen heter.


Fröknarna lär väl spy galla på mig om jag tar upp allt detta på nästa föräldrarmöte...
  
Men jag KAN INTE HÅLLA KÄFTEN OM SÅNT HÄR och speciellt inte när det gäller mitt eget barn.
Så de lär ju få höra ett och annat...

Kommentarer

  • Josefine säger:

    Ja men det är rätt. Dom måste ju få veta vad man tycker, säger man inget så tror dom ju att dom har rätt....

    Stå på dig och säg och gör som du tycker, det gjorde jag och jag fick rätt!!!!

    Kramis Jossan

    2010-04-29 | 19:17:06
    Bloggadress: http://ericeliasemma.blogg.se/
  • Jenny B säger:

    Hej!

    VIll ju börja med att gratulera till den kommande flickan! Superroligt för er och jag hoppas verkligen att allt kommer att gå bra!! Jag ska hålla tummarna!! Detta som du beskriver, ja du, jag har ju haft mååånga duster med både dagis och nu skolan där mina grabbar går, och jag tror det har att göra med att våra mammor var dagmammor. Vi vet vad vi vill ha till våra barn! Stå på dig!! Som Jossan säger, det kommer du längst med! Man kan ju inte heller finna sig i en sådan behandling! Tala du om vad du känner!! Stort grattis återigen!

    2010-04-30 | 09:27:39
    Bloggadress: http://www.trudheimskennel.se
  • Maria säger:

    Du gör helt rätt..Man mste va på o säg vad man tycker o tänker...Hemskt o lämna sitt barn som ju e de bästa man har på ett ställe el till nån som de ej känns tryggt el bra...Stå på dig..Kram

    2010-04-30 | 17:54:56
  • Jennie säger:

    Jossa Jag vet att du har pratat både med fröknarna, rektorn, till och med skolverket. Jag är inte den som inte skulle våga ringa skolverket om rektorn inte säger till fröknarna så det blir en förändring på det som är fel. Föräldrarna MÅSTE känna sig trygga att kunna lämna sitt/sina barn. Man tror ju innerst inne att de som jobbar med barn - tycker om barn och gör ett bra jobb med ett väl omhändertagande!!!

    Så ska det ju vara i alla yrken, fast det är ju inte så tyvärr...



    Jenny B Vad kul att du läser min blogg!!! Är det från Jossa eller??? Det var ett tag sen vi sågs, tror det senaste var på Sommarro??

    Ja du har nog rätt i det där om att vi vet vad vi vill ha till våra barn, men jag var inte så insatt i det där precis under dagmammatiden, för jag ville inte ha barn överhuvudtaget... jag tror nog att det har kommit på senare dagar och att jag vill mitt barn det bästa. Klart att jag jämför detta dagiset med Hannas gamla som vi saknar hur mycket som helst. Hade det inte varit så långt iväg så hade vi nog haft kvar henne där!!!

    Hoppas Ni trivs på Ert dagis...



    Ha det gott/kram!!!



    Maria Jag är stolt över mig själv att jag verkligen VÅGAR säga ifrån vad jag tycker är rätt och fel. Det är det inte många på dagiset som vågar utan när jag säger nåt på f-möten så sitter en del bara och håller med. Då kan jag ju tycka att det känns som att det bara är JAG som klagar...



    Ses i morgon!!!

    Kram...

    2010-04-30 | 19:06:52
    Bloggadress: http://smultronjennie.blogg.se/

Kommentera inlägget här: