Mitt I Livet...

Att kombinera lek och städning samtidigt...

Kategori: Livet från hjärtat...

Ibland känner jag att jag måste få undan all smutstvätt som ligger lite här o lite där, mest är det Hannas kläder, dvs strumpor som man bara hittar en av den ena gången och så nästa gång man städar hittar man den andra på ett helt annat ställe. Så idag frågade Hanna om vi kunde leka kurragömma och visst kunde vi göra det, fast jag ville bara få undan all tvätt först. Men sen kom jag på en smidig idé som samtidigt kanske anses som ful av andra...
När jag letade upp Hanna, gick jag in i rummen o kollade efter tvätt som jag sen gick ut med i tvättstugan och där låtsades att jag letade efter henne samtidigt som jag la kläderna i tvättkorgen. Sen tyckte jag att det funkade rätt bra undertiden jag letade så jag fortsatte att göra så fast med andra saker som låg på fel plats. Så samtidigt som vi lekte, fick jag det städat!!!
Det kan man väl bara kalla en ren effektiv lek??!!! 
 
 
Senare på eftermiddagen fick jag lust att byta gardiner. Och sängkläder. Allt slutade med att jag hade ändrat om i hela sovrummet och ställt sängen vid väggen utmed vardagsrummet, Filips säng står längst in längs med väggen där jag sov innan och nu får Fidde ligga ytterst. Byrån står nu vid elementet och längst in i hörnan där Fidde hade lampan, står fåtöljen (ja den fick faktiskt plats där inne nu) som jag ska sitta i när Filips matas. Det är inte så bekvämt precis att sitta i sängen 20 minuter eller vad det nu tar att ge honom flaskan innan han är klar och vill ligga i sin säng. Lite ovant i början kanske, men jag hoppas att jag inte kommer gå in i varken fåtöljen eller byrån. Men det värsta som kan hända är att jag fortfarande tror att jag ligger på vänster sida och så slänger jag upp fötterna på Fidde av misstag när Filip börjar bli hungrig och jag ska gå ut i köket för att göra mat!!! 

Till mellis åt vi min hemmagjorda jordgubbskräm som mamma så snällt räddade åt mig igår.
Filip satt i matstolen och tittade på mig o Hanna när vi mumsade. Man såg riktigt i hans ögon hur gärna han ville smaka krämen och sträckte sig efter min skål. Först fick han smaka en tesked och det gillade han för han blev exalterad och viftade med armarna samtidigt som han gapade efter mer. Jag gav honom lite till, men sen tänkte jag på om bebisar verkligen får äta jordgubbar innan 1-årsålder??? Mamma sa att hon har hört att man ska inte ge bebisar under ett år jordgubbar för det kunde utvecklas till allergi eller nåt, likaså om man är gravid skulle man inte heller äta det. Men jag åt hur mycket jordgubbar som helst när jag väntade både Hanna o Filip under midsommar och vid andra tillfällen, och det har inte hänt nåt med varken mig eller med dom...
Ringde 1177 för att höra vad de sa.
"- Jaaa, eh... kan du vänta lite så ska jag höra med en kollega här...?"
"- Visst!"
"- Ja hallå ja? Eh... hon sa att du kan ju börja med en tesked o öka sen, o händer det inget så är det nog ingen fara!"

NOG.

Är det inte meningen att de på sjukvårdsupplysningen ska veta sånt???
De ska väl inte säga NOG?
Då hade man inte behövt ringa dit heller.

Likadant när man kommer till en läkare:
"- Hejsan! Jaha vad är det för fel på dig då?"
Men för fan.
Hade jag vetat det så hade jag väl aldrig åkt till en läkare????
Nötter.

Nä usch vad detta inlägget blev klagoaktigt...
Inte riktigt meningen men det blir lätt så när jag tänker på nåt o då går fingrarna bara utan sig själv så det är tur att jag kollar genom vad jag skrivit innan jag pubbar inlägget så det inte står en massa stavfel.

Övrigt:
Hanna sover gott hela natten och vaknar inte av varken hostan eller av att hon har ont i örat.
Den efterlängtade Kåvepeninen hjälpte på 1½ dag men hon tycker den smakar pecka och dricker alltid lite vatten direkt efter.
Filip hostar inte heller på nätterna så Mollipecten har hjälpt mycket på honom med.
Fidde är fortfarande fast i sina hockeymatcher på sitt älskade X-box varje kväll, och nu för han till och med anteckningar på det han spelar med de över nätet. Ibland hör man honom sitta o snacka engelska i hans headset och det kan jag lova låter kul, haha...
Jag ångrar fortfarande mitt förbannade och drastiska beslut över att låta en trimmer fördärva mitt hår. Flaskorna med extra hårt gelé och superstrong hairspray går åt ganska mycket nu för tiden.
Undrar varför?? 
  

Kommentarer

  • Maria säger:

    Skönt barnen e på bättringsvägen:)Tycker du e modig som våga testa trimmern...O de växer ut igen..Kram

    2010-03-18 | 16:46:29

Kommentera inlägget här: