Mitt I Livet...

Denna 22-gradiga varma onsdag...

Kategori: Livet från hjärtat...

I natt sov Fidde uppe hos Hanna för hon har fortfarande den där förbenade slemhostan som aldrig vill ge med sig. Jag hade Filip intill mig i sängen och det är sååå mysigt när jag ligger på sidan, kisar mot honom och ser att han tittar på mig samtidigt som han känner med handen på mitt ansikte eller i håret.   

Idag har jag hämtat mitt blå/vit randiga linne från H&M som inte följde med i förra leveransen, testade det och det var riktigt snyggt, men det blir nog ännu snyggare tillsammans med ett par vita leggings eller nåt liknande. För ett tag sen fick vi två Rhododendronträd och idag var jag borta på Broköp och köpte två säckar torvmull + en påse gödning. Började gräva i gräsmattan men det var alldeles för svårt och hårt för mig, så det fick bli i snigelfart. Hanna samlade på alla maskar, larver och annat hon hittade i jorden och la det i en spann. Granne nr 7 kom förbi och visade hur träden bäst skulle stå och sa att jag måste gräva ca en meter ner för att torvmullen också ska få plats. Man måste tänka på att små träd och buskar - växer och brer ut sig efter ett tag...

Jag påbörjade en ny håla till det ena trädet lite längre ut från både den ena häcken och från den andra lite högre, men pallade bara gräva runt 40 cm. Varje gång jag slog ner spaden i marken, tjongade det till och stötte emot en sten. Det var inte de minsta heller. Några var stora som knytnäven. Jag fick ont i ryggen och jämnade till häcken istället och klippte av alla de grenar som spretade åt alla håll o kanter. Nu är den nåt så när jämn. Men allra finast blir den när man klippt den med en elektrisk häckasax, (en välkommen present, hehe) men nu äger vi ingen sån så man tager vad man haver och det gick rätt snabbt som tur var. När Fidde kom hem fick han fortsätta gräva djupare så vi kunde plantera iallafall det ena trädet idag. Hanna vattnade i hålan så det blev en riktig geggamojja av jord, torvmull och gödning. Sen sattes trädet på plats och vi fyllde på med jorden vi grävt upp. Hanna vattnade igen och sen var det klart. Fidde gick in och gjorde lasagne som vi ska ha i morgonkväll. Mumsigt...

Jag drog fram gräsklipparen och sänkte ner den till den lägsta nivån för det som hade klippts till i förrgår, såg ut till att ha vuxit upp lika snabbt igen. Alla jäkla maskrosor var hur fina som helst men jag vill ha en GRÖN gräsmatta - inte en GUL...
Filip satt i matstolen undertiden jag klippte och Hanna tränade på att skjuta mål. 
Det märktes att Filip blev tröttare och tröttare men han ville ändå se när jag kom susandes (susandes... haha, det lät precis som att jag hade en åkgräsklippare på highspeed, när jag bara använde mig av en enkel självgående på lägsta fart så den hann med att klippa det som var för högt...) där jag gick fram och tillbaka närmare honom för varje gång.
Det tog sin tid innan jag blev klar, men den är fanimej GRÖN nu!!!
Jag tror att jag ska fortsätta klippa så här lågt, för det blev såååå snyggt.
Fast då måste jag nog klippa den minst en eller två gånger i veckan till en början.
Kanske tom tre efter att granne nr 3 varit här och gjort vid den...
Usch... det lät lite för ofta med tre, hoppas inte det blir så ofta.
Kan ju bli dyrt i längden med.

Det är så skönt att det är ljust så länge på kvällarna nu denna tiden på året.
Man står där och pratar med en annan och drömmer om varma och härliga grillkvällar som man kan njuta längre av just för att det är ljust till närmare 21-22. 
Sen kommer det alltid nån gnällfis som säger: - Mmm, men snart blir det mörkare igen!!!"
Redan när denne person har sagt ordet "men" i den meningen, ångrar man att man nyss sa nåt positivt.
Det är alltid likadant när nån har hört att det ska bli varmt och soligt dagen efter.
Då är det A-L-L-T-I-D nån dysterpinne som säger:
"- Men det skulle inte hålla i sig så länge...!" eller
"-Men det ska regna igen nån dag efter!"
  

Jag fick köpa fler alvedon till Filip idag för hans höga feber ville inte ge med sig i förmiddags och vi hade bara tre kvar. Till lunch fick han fisk, sås och potatismos, men bara efter tre skedar kaskadkräkte han och ville inte ha nåt mer. Det var likadant förra gången han fick smaka potatismos, då kräkte han då med. Antingen KAN han inte äta det eller så GILLAR han inte det. Jag har ingen aning. Det finns inga stora potatisklumpar i mosen så det kan inte vara det som gör det. Den är alldeles len och mjuk. Så han fick dricka lite vatten och det behöll han, och han fick äta kräm istället. Sen pruttbajsade han = fiser samtidigt som han bajsar löst (jag har aldrig hört en bebis fisa så länge och mycket som han gjort idag, hahahaha. Till och med Hanna skrattade när hon hörde det och hon brukar inte skratta annars åt honom...) fick ny blöja, somnade och sov TVÅ timmar.
Han har med all säkerhet haft en sorts bakterie i magen för så många olika färger och nyanser det varit på hans avföring har jag inte sett nångång. Brunt, svart, mörkgrönt, ljusgrönt, slemmigt senapsgult, och idag tunnt och ljusgult. Det är väl på väg att bli normalt snart igen kan jag hoppas.

Jag köpte en kartong Piggelin och gav Hanna o Filip varsin glass.
Dricker de inte så bra under dagen så får de alltid i sig lite vätska av glassen.
Filip höll sin glass själv först, men tyckte det blev kallt så jag höll den till honom.
När han "mjukat" upp glassen råkade han bita av en bit och jag såg att det blev kallt i munnen på honom och petade ut den lilla biten han hade. FAAN vad han blev ledsen!!!
Han ville ha mer glass och gapade efter pinnen!!!
Han blev tröttare och tröttare och höll på att somna vid bordet, men han skulle bara äta sin glass...
Det lyckades inte.
Jag fick ta upp honom och lägga han i sängen.
Han somnade direkt utan att göra nåt "insomningsljud" som han brukar.

Nu känner jag också mig trött och längtar efter att få lägga mig i sängen, puffa till kudden och lägga mig till rätta innan jag med somnar. Förhoppningsvis får jag sova 5½ timme innan gossen har förmågan att vakna och bli hungrig. Sen kan han gärna få somna om igen och inte vakna förrän så där runt 8-tiden i morgon bitti. Hanna kan också sova så länge som möjligt för hon ska vara hemma från dagis hela veckan nu o kurera sig så hon blir frisk till helgens första match mot Nosaby. Hon hoppade över träningen ikväll så det blir till att träna här hemma istället.

Nähäpp, nu är det hög tid att få gaddarna rena och fräscha!!!
Hoppas sängen också är det, men det vet man aldrig...

   

Kommentarer


Kommentera inlägget här: