Mitt I Livet...

Första advent...

Kategori: Livet från hjärtat...

Sådär ja, då har jag bakat 33 stycken lussekatter i modell större, och Hanna har bakat 8 stycken alldeles själv på en plåt. Hon fick 8 klumpar som hon rullade, snurrade, äggade och fyllde med russin, och nu har vi har avnjutit varsin nygräddad lussekatt!!!

Innan idag var Hanna borta o lekte med en kompis medan jag, Fidde o de andra barnen körde till Engelsbrektsboden. Där köpte jag en vinteroverall till Filip och en till Ida.
De fick tjocka tumvantar till så de inte fryser om de små söta fingrarna.
Sen körde vi in till stan och gick på "Skyltsöndag".
BORETT har ju flyttat till en bättre och rymligare lokal längre in på gatan och utan trappor, så nu kan alla med barnvagnar och rullstolar också komma in o kolla!!!!
Jag är kanske sent ute på det, men man ser ju affärerna på ett helt annat sätt när man inte är där lika ofta som innan då man bodde i stan.
På Lilla Torg var det mycket folk och en hel del torgstånd, korvgrillning, en kör som sjöng och uppe vid Domus fanns det två eller tre karuseller och snett framför Burger King var det ponnyridning.

En snabb handling på Maxi innan vi körde hemåt och hämtade Hanna.
Jag blev sugen på att baka lussekatter och frågade Hanna om hon ville göra det med mig.
Då såg jag att vi inte hade Kesella och jäst...
En promenix till affären och sen hem och äta middag innan vi började slänga ihop degen.

Jag är så jäkla trött idag.
Hoppas alla barnen sover till halv nio i morgon.
Det hade varit skönt!!!

Kollade genom kvittot och sakerna på det vi köpte i Ullared igår.
Jag la allas kläder i varsin påse, julklapparna i ett par stycken o la in dom i garderoben, eller jag menar de ligger där tills tomten kommer, hehe!!!

Det känns verkligen att jag inte tagit mig tid till att ha bakat lussekatter, pepparkakor, gjort pepparkakshus, pyntat och sånt som brukar vara klart. Jag har ärligt talat inte orkat. Jag kände lite vemod i kväll när jag tänkte ta in granen, och klä den med glitter, kulor och allt som ska vara på den. Jag kände inte ens för att ta in några tomtar... Jag som brukar älska att överösa boendet med allt som hör till julen. Kanske kan det bero på att jag inte kan ställa nåt på hyllor och i fönsterkarmarna eller överhuvudtaget nåt alls som är i vår lilla killes armhöjd. Jag kan inte springa efter honom hela tiden och vara en "tjötkärring" som bara säger "- Nej Filip, inte röra!".
Det är ingen jul utan en ljusklädd och glittrande gran med massa julpynt överallt - men jag KÄNNER inte nån lust i år. Jag har faktiskt ingen aning varför....
Det kommer kanske om några dagar eller veckor.
Kanske kan ha den framme oklädd till april o sen klä den.
Det sägs ju att julen varar ända till påska!!!!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: