Mitt I Livet...

Små lätta snarkningar...

Kategori: Livet från hjärtat...

Ida o Filip sover middag medan jag kollar fejjan och bloggar.
Hanna är i skolan och kommmer hem om ca 30 minuter.
I morse slängde jag o barnen ihop en tryffelkaka som vi ska ha i morgon på kalaset.
Den är så in i bombens god.
Superlätt att göra med.
Man behöver bara 6 ingredienser och man kan göra den dagen innan!!!!!

Nån som vill testa så finns receptet här:
250 g 70% choklad
2 msk sirap
4 tsk pulverkaffe (espresso)
6 dl grädde
1 tsk malen kanel
Kakao till dekoration


1. Bryt chokladen i små bitar och smält den i vattenbad tillsammans med sirap och 1,5 dl av grädden.
Låt vattnet sjuda och rör tills chokladen smält.
Ta av från vattenbadet och låt svalna tills den inte känns varm alls.

2. Undertiden du väntar på att chokladen ska svalna, förbereder du en 18-24 cm rund form med avtagbar kant.
Klipp till en plastficka så den når 2-3 cm över formens kant och såklart runt om inuti.
Eller använd plastfolie, det går lika bra.

3. Häll resten av grädden i en skål och vispa tillsammans med kanel och kaffe till smeten liknar konsistensen på milkshake.
När grädden rinner ner i skålen ska spåret i grädden försvinna inom 1-2 sekunder.

4. Häll i den avsvalnande chokladen i grädden och rör om försiktigt med stora tag med en träsked.
Den ska få en fin konsistens och man kommer se när den är klar.

5. Häll i smeten i formen och snygga till kanterna och ytan på kakan.
Täck formen med plastfolie och ställ in i kylen till dagen efter.

6. Servering:
Öppna formen och ta försiktigt bort kanten.
Placera ett serveringsfat över kakan och vänd över den på fatet.
Ta bort botten och resten av plasten.
Pudra ett tunt lager med kakao över ytan, (gärna med en sikt så man undviker klumpar).
Servera kakan kall och skär upp i tunna skivor!!!!!

LYCKA TILL!!!!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: